30-jarige Trail Record Falls: Damian Hall rent in recordtijd door Engeland

Foto door: Leo Francis / inov-8.

Het laatste record voor de Wainwright Coast to Coast Trail stamt uit 1991.

Net binnen: de Britse hardloper Damian Hall heeft het totale record van 185 mijl van Wainwright van kust tot kust verbroken. De Wainwright’s is een gebied met paden en pieken in het VK. En het pad van kust tot kust is een systeem van paden die de breedte van Engeland doorkruisen. 45-jarige inov-8-atleet Damian Hall klokte een tijd van 39 uur en 18 minuten op het parcours.

Maar opmerkelijker dan het rennen van 185 mijl voor tijd, is dat dit record in 30 jaar niet is aangeraakt. Hall’s nieuwe record klopt 18 minuten van het vorige record, ingesteld door ultra runner Mike Hartley terug in 1991. Hall volgde dezelfde paden als Hartley, van west naar oost.

Hij vocht tegen slaapgebrek, super drassig terrein en, op dag twee, extreem nat weer, ”vertelde inov-8 aan GearJunkie.

Vorig jaar viel loper Hall ook een ondersteund record instellen op de 268 mijl lange Pennine Way-route in Engeland.

Damian Hall op Record Setting the Wainwright’s

“Ik heb hem in 2007 bewandeld”, zei Hall in een… interview met inov-8. “Coast to Coast duurt de meeste mensen 12 of meer dagen, dus ik was behoorlijk opgewonden om het in 10 af te maken. Ik wist het toen nog niet, maar in 1991 liep iemand genaamd Mike Hartley het in 39 uur en 36 minuten en versloeg mijn tijd met acht en een halve dag. “

Hall heeft dus al een tijdje zijn zinnen gezet op dit record.

Damian Hall loopt een rotsachtig pad op en glimlacht
Fotocredit: Leo Francis /inov-8.

“Als hardloper vind ik het leuk om paden opnieuw te bezoeken die ik eerder als wandelaar heb verkend”, zei Hall voor de poging. “Vooral als ze een plaat van Mike Hartley hebben gehad.”

Lees de volledig verhaal van inov-8. (Deze recordbevestiging is nog in afwachting.)

twee hardlopers rennen het pad af met de ondergaande zon op de achtergrond
Next-level kussen: inov-8 Drops G-Fly, eerste met grafeen versterkt schuim

Hoe nieuwsgierig we ook zijn naar een schoen die bijna 800 mijl meegaat en toch responsief blijft? Lees verder om meer te weten te komen over de nieuwste trailschoen van inov-8 met met grafeen versterkt schuim dat beweert precies dat te doen. Lees verder…

Mary Murphy

Door Mary Murphy

Mary werkt vanuit het kantoor van GearJunkie in Denver, CO. Ze is afgestudeerd in Engels en journalistiek en schrijft al meer dan vier jaar professioneel. Haar interesses in de buitenlucht variëren van hardlopen tot sportklimmen, van landschapsfotografie tot pack-paddleboarding. Als ze niet aan het schrijven is, kun je haar waarschijnlijk aan de top van een veertienjarige vinden, of in een plaatselijke bakkerij.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Traildelalesse
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0