SCHOENBEOORDELING: Nike Air Zoom Pegasus 38

Het gezegde “Als het niet kapot is, repareer het dan niet” wordt vaak gebruikt in de voortdurend evoluerende wereld van vandaag, en het is een goede stelregel om naar te leven. De uitdrukking was misschien niet in de gedachten van Nike’s ontwerpteam toen ze de Air Zoom Pegasus 38 creëerden, maar het had net zo goed kunnen zijn, want, net als de vele iteraties van de schoen ervoor, lijkt deze editie behoorlijk op het origineel model. Natuurlijk heeft de Pegasus veel veranderingen ondergaan sinds hij voor het eerst werd geïntroduceerd in de jaren 80, maar in wezen is het dezelfde schoen die nooit gerepareerd hoefde te worden. Het is een betrouwbare, comfortabele en lichtgewicht trainer die al bijna 40 jaar de harten van hardlopers verovert, en de 38e versie is gebouwd om deze traditie voort te zetten.

Schoen categorie: neutraal kussen

Gewicht: 269 ​​g (herenmaat 10)

Stapel hoogte: 27,5 mm

Laten vallen: 10 mm

Adviesprijs: $160

Beschikbaar: nu verder nike.com

De bovenste

De Pegasus 38 is er eigenlijk in twee modellen. Er is de traditionele schoen en er is een versie die bekend staat als de Flyease. Voor het grootste deel is de Flyease hetzelfde als het traditionele model, maar het verschilt in het bovenwerk, dat een vetersysteem zonder strik heeft. We hebben het traditionele model echter beoordeeld, dus iedereen die geïnteresseerd is in die veter zonder strikken, zal een beetje dieper moeten graven.

Foto: Nick Iwanyshyn

Net als eerdere versies van de Pegasus, heeft de 38 een comfortabel bovenwerk van mesh. Bij de Pegasus 37 klaagden sommige hardlopers dat hun hielen te veel weggleden, maar Nike heeft dat probleem opgelost voor de 38, en het doet geweldig werk om je voet op zijn plaats te houden. Het bovenwerk is ook vrij zacht, en hoewel de 37 ook klachten van blaren zag, is het onwaarschijnlijk dat de nieuwste Pegasus ongemakkelijk zal wrijven. Ten slotte is het bovenwerk iets breder bij de voorvoet, wat welkom nieuws is voor lopers met brede voeten, aangezien de 37 een beetje smal liep.

GERELATEERD: Britse marathonloper droeg verduisterde Nike Vaporflys tijdens Olympische Trials-overwinning

de tussenzool

Net als de 37 heeft de Pegasus 38 Nike React-schuim van hiel tot teen, wat zorgt voor een heerlijk gedempte loop terwijl het nog steeds een geweldige veerkracht produceert. Die energieteruggave is te danken aan een tussenzoolfunctie die het bedrijf zijn Zoom Airbag noemt (wat iedereen die de 37 heeft gebruikt goed zal weten). Interessant is dat, hoewel de Airbag is opgenomen in zowel heren- als damesschoenen, de druk verschilt tussen de twee versies van de schoen. Na vele tests te hebben uitgevoerd, ontdekte Nike dat vrouwen de voorkeur gaven aan een zachte rit in vergelijking met mannen, die meer stijfheid wilden. Hierdoor is er een verschil van vijf pond per vierkante inch tussen het heren- en damesmodel.

de buitenzool

Net als de tussenzool van de 38, lijkt de buitenzool van de schoen erg op die van de 37, en zoals altijd biedt hij een betrouwbare en stabiele run, ongeacht het terrein. Of het nu heet en droog is of koud, nat en glad, de wafelzool van de Pegasus 38 heeft een goede grip op de grond en zorgt ervoor dat je op de been blijft vanaf het moment dat je je huis verlaat tot je terugkomt.

Foto: Nick Iwanyshyn

Laatste gedachten

Nogmaals, als je een fan bent van Nike’s Pegasus-schoenenlijn, dan zul je dol zijn op de 38. Als de schoen nieuw voor je is, dan is dit een geweldige introductie tot de Pegasus, en je zult besef snel waarom het al zo lang een hoofdbestanddeel van het bedrijf is. Met de meeste veranderingen in het bovenwerk, heeft Nike de schoen comfortabeler gemaakt, wat vooral belangrijk is voor langere runs. Er is niets erger dan een 10K of 15K te gaan lopen, halverwege je route te komen en te beseffen dat je voeten blaren beginnen te krijgen. Dat is een probleem dat je niet zult tegenkomen met de Pegasus 38, en hoe ver je ook rent, je zult blij zijn met je schoenenkeuze.

GERELATEERD: Nike introduceert Vaporfly NEXT% 2

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Traildelalesse
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0